H.H. 5 - Apirilak 21
9:00-10:00
Gosaria eta mahaia prestatuko dugu, beharrezko tresnak hartu (edalontziak, goilarak, sardeskak) Dena batuko dugu eta segituan hortzak garbitu.
Preparamos el desayuno y la mesa, cogemos los utensilios que necesitemos (vasos, cucharas, tenedores, etc..). Recogemos y seguido nos lavaremos los dientes.
10:00-11:00
En la limpieza, todo lo que esta tirado por la habitación vamos a recogerlo y colocarlo en su lugar. La ropa que hemos utilizado el día anterior, la vamos a llevar a la lavadora. ¡Ahora si! ¡Tenemos todo limpio y ordenado!
11:00-12:00 GIMNASIA
Ariketa: indioen moduan jarri, bizkarra zuzen. Arnasketak egin ( sudurretik aire hartu eta ahotik bota) x5
Nos ponernos a lo indio, espalda recta. Respiraciones (coger por la nariz y echar por la boca) x5.
- Ariketa : luzaketak egin, gorputza mugitu alde batera eta bestera, besoak mugitu gora eta behera….3-4 alditan.
- Hacer estiramientos, mover el cuerpo a un lado y a otro, mover los brazos arriba y abajo… 3-4 veces.
Burua lurrean, bizkarra zuzen ( guraseoen laguntzarekin ) lurrean etzanda, eta kapaz bazarete txiribuelta egin.
La cabeza apoyada en el suelo, espalda recta (con la ayuda de aitatxa y amatxu) tumbarse en el suelo, y si sois capaces hacer la voltereta.
12:00-13:00
SLIME:
Osagaiak:
- Arto almidoi (maizena) 2 goilarakada.
- Plater xaboi 1’5 goilarakada
- Hautazkoa: tenperak kolorea emateko.
Prozesua: Bi osagaiak nahastu behar ditugu, lehenengo goilara batekin eta gero eskuekin, nahi dugun forma eta testura hartu arte. Slime gehiago egiteko, kantitatea handitu nahi badugu gehiago botatzearekin konponduta. Kontutan izan, proportzioak aldatu daitezke, hau da, oso gogorra ikusten badugu xaboi gehiago bota dezakegu, edo oso bigun geratu bada, orduan, almidoi gehiago.
Ingredientes:
- 2 cucharadas de almidón de maíz (Maicena)
- 1, 5 cucharadas de jabón para platos
- opcional: témperas para colorear
13:00-14:00
Bazkarirako mahaia antolatu behar da, horretarako eskuak garbitu behar ditugu xaboiarekin eta urarekin. Behin eskuak garbi ditugula, bazkarirako tresnak hartuko ditugu, platerrak aterako ditugu, gurasoek behar duten gauzak mahaian jarri. Jesarriko gara aulkietan eta bazkariari itxarongo dogu! Familiakaz bazkalduko dogu.
Ahora toca organizar la mesa, para ello tenemos que limpiarnos las manos con jabón, y como hemos hecho con el desayuno. Organizaremos los utensilios como hemos hecho en el desayuno. ¡Preparamos la mesa y después esperamos la comida sentados!
14:00-15:00
Ordu honetan deskantsatuko dogu eta arratsalderako indarrak hartuko ditugu
En esta hora vamos a descansar y coger fuerzas para la tarde.
15:00-16:00
Ipuin bat sortuko dugu oinarri moduan, pertsonaiak behar ditugu, horretarako, eskura izango ditugu internetetik hartutako diseinuak. Link honetatik hartu dezakezue: RECORTABLES
Ipuinaren egoerak bakoitzak marraztu ditzake edota paisaiak internetetik hartu eta margoztu. Istorioaren mamia bakoitzak erabakiko du, seguruenik, hainbeste egun etxean egonda, irudimena biderkatu egin da. Folioen erdian bi zulotxo egin ditzakegu eta orrialde guztiak lokarri baten bitartez lotu ditzakegu, modu horretan, erraz pasatu ditzakegu orriak banan-banan
Creación de un cuento
Vamos a crear un cuento, básicamente, necesitamos personajes, para ello los cogeremos los diseños que hay en internet. Podéis cogerlos de este link, seguramente sea mas sencillo si los cogéis de aquí.
Las situaciones de los cuentos pueden pintarlo uno mismo o sino los paisajes podéis conseguirlos de internet y colorearlos. La trama de la historia la va a decidir cada uno, seguramente, después de estar tanto tiempo encerrados en casa, la imaginación se habrá multiplicado. En la mitad de los folios, podemos hacer dos agujeros, y atarlos a través de un cordel, así será mas sencillo pasar las hojas de uno en uno.
Iruzkinak
Argitaratu iruzkina