H.H. 5 - Apirilak 23

9:00-10:00  
Gosariaeta mahaia prestatuko dugubeharrezko tresnak hartu (edalontziak, goilarak, sardeskakDena batuko dugu eta segituan hortzak garbitu.  

Preparamos el desayuno y la mesacogemos los utensilios que necesitemos (vasos, cucharas, tenedores, etc..). Recogemos y seguido nos lavaremos los dientes. 


10:00-11:00 
Memoria jokoak  
Mahai gainean hasieran 3 objetu jarriko ditugu ( berdin dio zer nolako objetuak) posible bada txikiak edo ertainak izan daitezelajokua zertan datzaObjetu horietako bat bat-batean desagertuko da, aurretiaz partaideek begiak estaliko dituzte eta objetua desagertu ostean konturatu behar dira ze objetu falta den, asmatzen duenari puntu bat  emango diogu sailkapen batean, dibertigarriena dena da hasieran 3 objetuekin hastea eta asmatzen asmatzenmahai gainean 10-15 objetu izatea edo gehiago. Hórrela gure memoria lantzen dogu eta zer nolako arreta dekogun konturatzen gara, oso dibertigarria izan daitekeLehen esan dudan moduanobjetuak milaka izan daitezke (jostailuaketxeko tresnakmargoak…) 
Juegos de memoria  
Al principio, colocaremos 3 objetos encima de la mesa (da igual que objetos pongamos), si es posible que sean pequeños o medianos. ¿El juego en qué consiste?  Uno de esos objetos va a desaparecer, pero antes los participantes deben de estar con los ojos tapados, y una vez que desaparezca el objeto, se tendrán que dar cuenta que objeto falta. 
 Al acertante le daremos un punto en una clasificación. Lo divertido es que al principio lo que era 3 objetos se conviertan en 10-15. De este modo trabajamos la memoria y nos damos cuenta cuanta atención tenemos, puede ser muy divertido. Como hemos dicho antes puede ser cualquier objeto, desde juguetes, cosas de casa, pinturas…   


11:00-12:00   

Errezetaktxokolatezko natillak  

Osagaiak:  
  • 100 gramo txokolate  
  • arrautzen gorringoa 
  • 500 ml Esne osoa  
  • 150 gramo azukre 

Jarraitu beharreko pausoak 
  1. Arrautzen zuringoa eta gorringoa bananduko ditugualderatuko ditugu agian beste erabilpen bat eman baitiezaiokegu beste plater batean. Bol batean irabiatuko ditugu gorringoak eta azukreanahasketa modu zurixka batean geratu arte. 
  1. Katilu batean jarriko dugu esnea eta berotuko dugu irakitzen hasi arte. Suatik kenduko dugu eta albo batean utziko dugu. 
  1. Orain irakitutako esneari gehituko diogu aurretiaz nahastutako gorringoak azukrearekin, eta ondo ondo nahasiko duguHemen bi aukera ditugu kanela gustuko baduzuegoilarakada erdia bota dezakezue esnean. 
  1. Katilua sutan jarriko dugu berriro eta oraingoan tenperatura maila erdianhasiko gara ondo eragiten nahasketa lodi geratu arte. Prozesu hau 10 minutu inguru eramango gaitu etengabe eragiten. Oso garrantzitsua da tenperatura mantentzea non krema ezin daiteke inoiz ez  irakitu. 
  1. Txokolatea zatituko dugu eta kremari gehituko diogu pixkanaka pixkanakamugitzen jarraituko duguguztiz deseginda egon arte. 10 mimutu gehiago egongo gara sukaldatzen eragiten gelditu barik eta banakako kikaretan joango gara jartzen. 
  1. Film gardenarekin estaliko duguazala ikutu behar du, modu horretanez da kostrarik egiten ezta usain txarrik hartzenHozten utziko ditugu pixka bat teperatura giroan eta geroxeago hozkailu batean sartuko ditugu ordu bete edota ordu t’erdi. 


Receta: Natillas de chocolate  
Ingredientes: 
  • 100 gramos de chocolate 
  • 4 yemas de huevo  
  • 500 ml de leche entera 
  • 150 gramos de azúcar 


Pasos a seguir: 
  • Separamos las claras de las yemas y desechamos las claras que podremos emplear en otra elaboración. En un bol batimos las yemas con el azúcar hasta que la mezcla quede blanquecina. 
  • En un cazo ponemos la leche y la calentamos hasta que comience a hervir. Retiramos del fuego 
  •  Añadimos las yemas con azúcar al cazo de la leche hervida y mezclamos bien. Si os gusta la canela, podéis echar media cucharadita en la leche. 
  • . Volvemos a poner el cazo al fuego a temperatura media, y comenzamos a remover hasta que la mezcla espese. Este proceso nos llevará 10 minutos sin parar de remover. Es importante que mantengamos la temperatura de tal forma que la crema nunca llegue a hervir. 
  • Troceamos el chocolate y añadimos a la crema poco a poco, mientras seguimos removiendo, hasta que se disuelva. Cocinamos durante 10 minutos más removiendo sin parar y servimos en tazas individuales. 
  • Tapamos con film transparente, debe tocar la superficie para evitar que se forme costra y que pille olores de la nevera. Dejamos que se templen las natillas a temperatura ambiente y guardamos en el frigo no menos de 1 hora. 








12:00-13:00   

Etxeko futbolina 
Materiala: 
  • Orri zuriak 
  • Kartoizko kutxa (zapata kutxa arrunt bat)                            
  • Artaziak  
  • Kartulina edo folio berdea 
  • Arropa zintzilikatzeko pintzak 
  • Errotulkiak edota tenperak  
  • Kanika edo pilota txiki-txikia 


Lehenik eta behinhasiko gara orri zuriekin txurritoak egitenhau da, orri zuriaren iskina batetik hasiko gara tolesten eta gurasoen laguntzarekin txurritoak egingo dituguBalioagarria izan daiteke ere makiltxo mehe eta luzeak badituzue etxetik. Lau egitearekin nahikoa izango litzateke 

Hurrengo pausoa, zapata kutxaren alboetan lau zulo albo bakoitzekomodu horretangure makiltxoak sartuko genituzkeKutxaren albo txikietankarratu antzeko bat moztuko dugukarratu hori gure ateak izango lirateke 

Gure zelaia margoztu behar dugulerro zuriak eta area txikiaEtxeko pintzak egurrezkoak izanez gerogure jokalariak margoztu beharko genituzkeplastikozkoak izanez gero aldizkoloreekaz edo hobeto esandataldeekazsailkatu genituzke. 

Oso garrantzitsuapintza horiekhau da, gure jokalariaklerro bakoitzeko 2 jarri behar dira, eta azkenenengo pauso izango litzateke makiltxoetan jartzea. 



Futbolín casero:  
Material: 
  • Folios blancos                                                         
  • Caja de cartón (una caja de zapatos normal) 
  • Tijeras  
  • Cartulina o folio verde 
  • Pinzas para colgar la ropa  
  • Rotuladores o temperas 
  • Canica o pelota muy pequeña 

Para empezar, vamos a realizar churritos con los folios blancos, es decir, comenzaremos a doblar desde una esquina y con la ayuda de nuestros padres vamos a hacer churritos. Sería útil, si tuvieseis en casa algunos palos largos y finos por casa, pero esta claro que en casa no podemos tener de todo. Con hacer 4 churritos sería suficiente. 

El siguiente paso sería que en los lados de la caja de zapatos hiciésemos 4 agujeros por cada lado, de ese modo, meteríamos los churritos por ahí. En los lados pequeños de la caja haremos algo similar a un cuadrado. Y ese cuadrado sería nuestra portería. 

Nuestro césped habría que pintarlo, es por ello pintaremos líneas blancas y el área pequeña.  Las pinzas de casa en caso de ser de madera, tendríamos que pintar los jugadores, si son de plástico, en cambio, podremos clasificarlo por colores o mejor dicho por equipos. 

Es muy importante que esas pinzas, es decir, nuestros jugadores sean puestos de dos en dos en cada línea, y el ultimo paso sería ponerlos en los churritos.  




13:00-14:00 
Bazkarirakomahaiaantolatubehar da, horretarakoeskuakgarbitubeharditugu xaboiarekin eta urarekin.  Behineskuakgarbiditugula, bazkarirakotresnakhartukoditugu, platerrakaterako ditugu, gurasoekbehardutengauzakmahaianjarri. Jesarrikogaraaulkietan eta bazkariari itxarongodogu! Familiakazbazkaldukodogu. 

Ahora toca organizar la mesa, para ello tenemos que limpiarnos las manos con jabón, y como hemos hecho con el desayuno. Organizaremos los utensilios como hemos hecho en el desayuno. ¡Preparamos la mesa y después esperamos la comida sentados! 


14:00-15:00  
Ordu honetandeskantsatukodogu eta arratsalderakoindarrakhartukoditugu 
En esta hora vamos a descansar y coger fuerzas para la tarde. 


15:00-16:00 
Eskulanazapatilak eta lokarriak. 

Materiala: 
  • Kolorezko goma eva ( ondulatua posible bada) 
  • Lokarriak 
  • Artaziak 
  • Errotulki beltza 
Pausoak: 
Ereduak moztu, eta goma evan kopiatu, forma osoa. 
Ereduaren parteak mozten joango gara eta goma eva desberdinetan kopiatuko dituguirudian ikusten den bezala. 
Ereduaren estrukturan itsatsiko dugu pegamentuarekin kontu handizzikatzen utziko dugu pare bat minutu. 
Puntutxuak dauden lekuetan zuloak egingo ditugu eta baieztatu behar dugu lokarriak sartzen direla. 


Manualidad: zapatos y sus cordones 
Material: 
  • Goma eva de colores (si puede ser ondulada mejor) 
  • Cordones 
  • Tijeras  
  • Rotulador negro 
  • Plantilla de la zapatilla 


Pasos a seguir: 
Cortar la plantilla y copiarla en la goma eva, toda la estructura. 
Vamos a ir recortando las partes de la plantilla y vamos a copiarlas en diferentes gomaevas, como se aprecia en la imagen. 
Los vamos a pegar en la estructura de la plantilla con pegamento con mucho cuidado, lo dejaremos secar un par de minutos. 
En los lugares que están los puntitos, realizaremos unos agujeros y confirmaremos que los cordones se pueden insertar por esos orificios. 

Iruzkinak