H.H. 4 - Maiatzak 15
9:00-10:00
Egun on!!!! Ohetik salto egin eta denok dantzara!!
Gosaria prestatzeko ordua heldu zaigu eta gosariarekin batera mahaia jartzen lagunduko dugu etxean. Hortzak garbitu eta ohea egin. Ez ahaztu familiari besarkada handi bat ematen.
¡Buenos días! ¡Salta de la cama y todos a bailar!
Nos ha llegado la hora de preparar el desayuno y ayudaremos a poner la mesa. Hay que lavarse los dientes y hacer la cama. No olvides dar un fuerte abrazo a tus familiares.
10:00-11:00
Gure ikastolan zumba bideo polit polit bat egin dute. Jarrai dezagun erritmoa!
En nuestra ikastola han hecho un bonito vídeo de zumba. ¡Sigamos el ritmo!
11:00-12:00
Antolatu zeure argazki-saioa eta erretratatu zure panpina eta jostailu gogokoenak modu originalean, heldu batek utzi ahal dizun argazki-kameraren bat erabiliz. Argazki-kamerarik ez badute, erabili zure irudimena eta bilatu erabil dezakezun objekturen bat.
Organiza tu propia sesión de fotos y retrata a tus muñecos y juguetes favoritos de una forma original usando alguna cámara de fotos que te pueda dejar un adulto. Si no tienen una cámara de fotos utiliza tu imaginación y busca algún objeto que pueda servirte como si lo fuera.
12:00-13:00
Txokolatezko katilua / Bol de chocolate
Jarraitu behar ditugun pausuak:
• Urtu txokolatea eta bota kantitate txiki bat erretilu batean, laberako papera edo besteren bat jarrita.
• Globoaren oinarria txokolatean bustiko dugu (gutxi gorabehera erdia baino gutxiago).
• Jarri puxika erretiluan jarritako txokolate-oinarrian.
• Puxika guztiak hozten utzi, eta, erabat hotzak daudela ikusten dugunean, orratz batekin ziztatu eta txokolatetik kenduko dugu.
Horrela, gure oinarriak prest ditugu gozatzeko eta gehien gustatzen zaiguna gehitzeko.
Solo tendremos que seguir unos simples pasos:
Fundimos chocolate y depositamos una pequeña cantidad en una bandeja, en la que habremos puesto papel de hornear o algún otro.
Mojamos la base del globo en el chocolate (más o menos por debajo de la mitad).
Depositamos el globo en la base de chocolate que habíamos puesto en la bandeja.
Dejamos enfriar todos los globos y cuando veamos que ya están completamente fríos, los pinchamos con un alfiler y lo retiramos del chocolate con suavidad.
De este modo ya tenemos nuestras bases listas para disfrutar y añadir lo que más nos apetezca.
13:00-14:00
Bazkarirako mahaia antolatu behar da, horretarako eskuak garbitu behar ditugu xaboiarekin. Behin eskuak garbi ditugula, bazkarirako tresnak hartuko ditugu, platerak aterako ditugu, gurasoek behar duten gauzak mahaian jarri. Aulkietan lasai jesarriko gara denok batera bazkaltzeko.
Ahora toca organizar la mesa, para ello tenemos que limpiarnos las manos con jabón como hemos hecho con el desayuno. Organizaremos los utensilios que necesitaremos para poner la mesa. Prepararemos la mesa y después esperamos sentados para comer todos juntos.
14:00-15:00
Tartetxo hau lasaitzeko erabiliko dugu, oso garrantzitsua bait da arratsaldean indar handia edukitzea dinamika polit batzuk egiten jarraitzeko.
Utilizaremos este espacio para descansar, ya que es muy importante que por la tarde tengas mucha fuerza para seguir haciendo bonitas dinámicas.
15:00-16:00
Gatz-orea / Pasta de sal
Katilu batean gatz-katilu bat, irin- eta ur-katilu bat eta erdi nahastu, gatz-orea lortzeko. Irudiak egiteko edo nahi duzuen bezala moldatzeko erabili dezakezue.
Mezcla en un cuenco una taza de sal, una taza y media de harina y agua para obtener la pasta de sal y moldearla al gusto para hacer figuras.
16:00-17:00
Gimnasia apur bat egingo dugu gaur. Zer iruditzen zaizue? Gorputza mugitzeko gogoa?
Hemen bidaltzen dizuet bideotxo bat pausuak jarrai ditzazuen. Animo!
Hoy vamos a hacer un poco de gimnasia. ¿Qué os parece? ¿Ganas de mover el cuerpo?
Os envío un vídeo para que sigáis los pasos. ¡Ánimo!
Iruzkinak
Argitaratu iruzkina