H.H. 5 - Maiatzak 27
9:00-10:00
Gosaria eta mahaia prestatuko dugu, beharrezko tresnak hartu (edalontziak, goilarak, sardeskak) Dena batuko dugu eta segituan hortzak garbitu.
Preparamos el desayuno y la mesa, cogemos los utensilios que necesitemos (vasos, cucharas, tenedores, etc..). Recogemos y seguido nos lavaremos los dientes.
10:00-11:00
Ariketa: indioen moduan jarri, bizkarra zuzen. Arnasketak egin ( sudurretik aire hartu eta ahotik bota) x5
Nos ponernos a lo indio, espalda recta. Respiraciones (coger por la nariz y echar por la boca) x5
.
Ariketa : luzaketak egin, gorputza mugitu alde batera eta bestera, besoak mugitu gora eta behera….3-4 alditan
Hacer estiramientos, mover el cuerpo a un lado y a otro, mover los brazos arriba y abajo… 3-4 veces
Ariketa,
Burua lurrean, bizkarra zuzen ( guraseoen laguntzarekin ) lurrean etzanda, eta kapaz bazarete txiribuelta egin.
La cabeza apoyada en el suelo, espalda recta (con la ayuda de los padres) tumbarse en el suelo, y si sois capaces hacer la voltereta.
11:00-12:00
Hozgailuan jartzeko argazki imanizatuak
Materiala:
Imana
Kristalezko ontzien tapa
Argazki bat
Pegamentu gogorra
Artaziak
Pausoak:
Moztu nahi dugun argazkia jartzen dugu potearen taparen barruan, bolígrafo batekin zehazten dugu argazkiak izango duen borobila.
Behin jakinda nondik moztu behar dugun, artaziekin mozten ditugu eta pegamentua botatzen diogu argazkiaren atzeko parteari.
Taparen kanpoko partean jartzen dugu argazkia.
Argazkia itsatsita geratu delarik, oraingoan egingo duguna zera da, imanari pegamentua jarriko diogu eta ontzien barruko tapan jartzen dugu, argazkia dagoen beste partean.
Zikatzen utzi eta hozgailuan zintzilikatzeko prest daukagu gure argazki imanizatua.
Foto imanizada para situar en el frigorífico
Material:
Imán
Tapa de los botes de cristal
Una foto
Pegamento fuerte
Tijeras
Pasos a seguir:
La foto que queremos recortar, vamos a colocarla dentro de la tapa del bote de crista, con la ayuda de un bolígrafo vamos a limitar lo que será un redondel y lo que entrará en nuestra tapa.
Una vez conocido por donde vamos a cortar, cogemos las tijeras y recortamos por las líneas marcadas y le echamos pegamento a la parte de atrás de la foto.
Ponemos la foto en la tapa.
Ya que tenemos pegada la foto, ahora vamos a pegar el imán a la parte de la tapa, donde no está la foto.
Lo dejamos secar y ya lo tenemos listo para colocar en nuestro frigorífico la foto imanizada.
12:00-13:00
Flamenko margolariaren ipuina entzungo eta ikusiko dugu. Modu horretan, andereñok edo maisuk kontatuko balu bezala izango litzateke!
Hoy vamos a ver y escuchar el cuento de “Flamenco el pinto”. De ese modo es como si nos lo contasen nuestros profesores/as.
13:00-14:00
Bazkarirako mahaia antolatu behar da, horretarako eskuak garbitu behar ditugu xaboiarekin eta urarekin. Behin eskuak garbi ditugula, bazkarirako tresnak hartuko ditugu, platerrak aterako ditugu, gurasoek behar duten gauzak mahaian jarri. Jesarriko gara aulkietan eta bazkariari itxarongo dogu! Familiakaz bazkalduko dogu.
Ahora toca organizar la mesa, para ello tenemos que limpiarnos las manos con jabón, y como hemos hecho con el desayuno. Organizaremos los utensilios como hemos hecho en el desayuno. ¡Preparamos la mesa y después esperamos la comida sentados!
14:00-15:00
Ordu honetan deskantsatuko dogu eta arratsalderako indarrak hartuko ditugu
En esta hora vamos a descansar y coger fuerzas para la tarde.
15:00-16:00
Kalkomoniak:
Materiala:
Perfumea
Pintza batzuk
Ur oso hotza
Edalontzi bat
Errotulki beltzak
Irudiak
Pausoak
Nahi dugun tatuajearen irudia inprimatuko dugu, ondoren, errotulki beltzarekin errepasatuko dugu irudi guztia.
Lurrina hartuko dugu eta nahikotxo botako diogu irudiaren gainean, berehala, ur hotz-hotza duen edalontzi baten barruan jarriko dugu 3-3’30 minutu inguru.
3 minutuak pasatu dinerenan, perfumea botako dugu tatuajea joango den lekuan, eta pintza batzuen laguntzaz baliatuz, irudia hartuko dugu kontu handiz.
Kalkomania egongo den lekuan jartzen dugu irudia eta papertxo batekin estaltzen dugu, ondo zikatu dadila.
Behin ziku dagoela ziurtatuz, pintzekin papera altzatzen dugu eta voila! Badaukagu gure kalkomania.
Calcomanías:
Material:
Perfume
Unas pinzas
Agua muy fria
Un vaso
Rotuladores negros
Imágenes
Pasos a seguir:
Vamos a imprimir la imagen de lo que queramos tatuarnos, después, repasamos con un rotulador negro la imagen impresa.
Cogemos el perfume y echamos bastante encima de la imagen, seguido, lo depositamos en un vaso que este con agua muy fría, y lo dejamos durante 3-3’30 minutos.
Pasado esos 3 minutos, echamos perfume en la zona que vamos a colocar el tatuaje y con la ayuda de unas pinzas cogemos el dibujo con mucho cuidado.
Ponemos la imagen donde va a estar la calcomanía y lo dejamos secar con papel encima de él.
Una vez que esté bien seco, nos aseguramos de que así sea y cogemos el papel con unas pinzas y ¡voila! Ya tenemos nuestra calcomanía.
16:00-17:00
Etxean eginiko izozkiak
Materialak eta osagaiak
Izozkiak egiteko moldeak / yogur txikien poteak
Nahi dugun fruta edo osagaia
Marrubiak
Laranja
Txokolatea
Meloia
….
Izozkian jartzeko poloak edota goilarak
Irabiagailua
Etxean izozkiak egitea oso erraza da, denbora gehien eramango gaituena hotzgailuan 5 ordu izatea izango da.
Ez dakit zer metodoa erabiliko duzuen, hau da, elikagaiak yogur potean edo izozkien moldean jarritu dituzuen. Dena den, bi aukerak baliagarriak dira. Oso garrantzitsua da elikagaiak ondo irabiatzea, azken finean, zuku bat egingo bagenu bezala da, beraz, ez da zati osorik egon behar.
Behin, likido eran dugula guztia, moldeetan edota poteetan sartuko ditugu, plastiko batekin estaliko dugu eta poloak zein goilarak jarriko ditugu erdian. Modu horretan, hotzgailutik ateratzeko orduan errazagoa izango da.
Errespetatu behar dugu hotzgailuan egon behar den denbora, bestela gure izozkiak ez dira perfekziora helduko.
Helados caseros
Material e ingredientes
Moldes para hacer helados / envases de yogures pequeños
La fruta o ingrediente que queramos
Fresas
Naranja
Chocolate
Melón
….
Polos o cucharas para poner en el helado
Batidora
Hacer helados en casa es muy fácil, lo que nos va a llevar más tiempo va a ser el tiempo de dejarlo en el congelador, unas 5 horas.
No sé qué tipo de método vais a coger, es decir, si vais a poner los alimentos en el envase de yogur o en el molde de helado. De todos modos, las dos opciones son igual de válidas. Es muy importante batir bien los alimentos, al fin y al cabo, es como hiciésemos un zumo, por lo tanto, no tiene que haber Ningún trozo entero.
Una vez que tengamos todo en forma líquida, vamos a ponerlo en los moldes o en los envases, lo taparemos con un plástico y pondremos los polos o las cucharas en el medio. De tal modo, que cuando lo saquemos del congelador será mucho más fácil de sacarlo.
Tenemos que respetar el tiempo de reposo en el congelador, sino nuestros helados no llegaran a la perfección.
Iruzkinak
Argitaratu iruzkina