H.H. 5 - Maiatzak 6

9:00-10:00  

Gosariaeta mahaia prestatuko dugubeharrezko tresnak hartu (edalontziak, goilarak, sardeskakDena batuko dugu eta segituan hortzak garbitu. 

Preparamos el desayuno y la mesacogemos los utensilios que necesitemos (vasos, cucharas, tenedores, etc..). Recogemos y seguido nos lavaremos los dientes. 

 

 

 

10:00-11:00 

 

Garbiketan, lurretikbotatadagoenguztiadagokionlekuangordekodogu. Aurreko   eguneanerabilitako arropa garbigailuraeramangodogu. Orain bai! Denatxukun  daukagu eta arropa garbia dagokion lekuandaukagu jarrita! 

En la limpieza, todo lo que esta tirado por la habitación vamos a recogerlo y colocarlo en su lugar. La ropa que hemos utilizado el día anterior, la vamos a llevar a la lavadora. ¡Ahora si! ¡Tenemos todo limpio y ordenado! 

 

 

 

11:00-12:00 

Punteria jokoak 

Kartulina zuri bat erabiliko doguedo bestela orria izan daitekeumeak tira zabalak margoztu behar ditukoloreekaz margoztu eta gero moztuTirak moztu osteanpegamentoa erabili behar dute eta muturrak lotu behar dituztehorrelahanibat anilla sortuko dira. 

 Baina jolasa ez da hemen bukatzenorain gurasoak aulki bati buelta emango diote eta jolasa izango da, aurretiaz sortutako anillakaulkiaren hanketan sartu behar diraAulkiaren hanka bakoitzari puntuaketa ezberdina jarri dezakegubaina puntuaketa ere izan daiteke anillen koloreen arabera. 


Juegos de puntería  

Utilizando una cartulina blanca, el niño debe dibujar tiras anchas, después colorearlas y recortarlas. Luego, con pegamento, unir los extremos de las tiras hasta formar varias anillas. 

El juego no termina aquí. Es en este momento donde tú puedes entrar en acción. Dale la vuelta a una silla y el juego consistirá en introducir las patas de la silla dentro de las anillas. Por cada pata de la silla introducida, se asignarán un número de puntos. También pueden distribuirse lo puntos, según el colorido que hayamos dado a las anillas. 

 

 

 

 

 

 

12:00-13:00 

 

Yoga for kids 5.saioa 

 

Gaurko yoga saioa bostgarrena izango da eta gaur ez gara youtubeko bideo batez baliatukointerneten dagoen linka batean sartuz gero bertan yoga posturen fitxak daude eta saiatu behar gara kopiatzenetxeko norbaitek irakaslearen rola hartuko du eta berak egingo du lehenengo eta besteok saiatu behar zarete kopiatzen. 


 

La sesión de hoy será la quinta de yoga, hoy no nos vamos a valer de un video de youtube, en un link que hay en internet, nos meteremos en su página web y allí encontraremos unas fichas con posturas de yoga y trataremos de copiarlas. Alguien de casa tomará el rol de profesor, primero lo realizará él y los demás tenemos que tratar de copiarle. 

 

 

 

 

 

13:00-14:00 

Bazkarirakomahaiaantolatubehar da, horretarakoeskuakgarbitubeharditugu xaboiarekin eta urarekin.  Behineskuakgarbiditugula, bazkarirakotresnakhartukoditugu, platerrakaterako ditugu, gurasoekbehardutengauzakmahaianjarri. Jesarrikogaraaulkietan eta bazkariari itxarongodogu! Familiakazbazkaldukodogu. 

 

Ahora toca organizar la mesa, para ello tenemos que limpiarnos las manos con jabón, y como hemos hecho con el desayuno. Organizaremos los utensilios como hemos hecho en el desayuno. ¡Preparamos la mesa y después esperamos la comida sentados! 

 



14:00-15:00  

Ordu honetandeskantsatukodogu eta arratsalderakoindarrakhartukoditugu 

En esta hora vamos a descansar y coger fuerzas para la tarde. 

 



15:00-16:00 

Materiala: 

  • Arrautza  

  • Gatza edo azukrea  

  • Kazola txikia  

Jarraitu beharreko pausoak 

  1. Ura botako dugu kazoala txikian, jarraian arrautza sanrtzen dugu, ikusiko dugu arrautza beherantza joango dela.  

  1. Hurrengo pausoa izango da, azukre edo gatza goilarakada batzuk botatzea, eta ondo irabiatzen dugu, arrautza atera dezakegu errazagoa izan dadin. Berriro ere sartzen dugu arrautza eta agian flotatzen du, ez da ezer gertatzen, azukre edo gatza pixka bat gehiago jarriko diogu. Flotatzen badu, orduan gure experimentuaren lehenengo partea primeran atera da. 

  1. Kazola sutan jartzen dugu eta arrautza berotzen dugu barruan izanda. Ikusiko dugu arrautza gora eta behera joango dela, bat batean behean geratuko da.  

  1. Sutik kentzen dugu eta ura hozten utziko dugu, ikusiko dugu arrautza berriro igoko dela. Magia egin dugu, gure experimentua bikain atera da. 

 

Azalpena: 

Arrautza ur edalontzi edo kazola baten jartzen badugu, beherantza joango da. Hau gertatzen da arrautzak urak baino dentsitate gehiago duelako. Soluturen bat gehietzen badugu, azukrea edo gatza den bezala, arrautza flotatzen geratuko da. Honena arrazoia  

 

da solutuari esker uraren dentsitatea handitzen ari gara, beraz, uraren dentsitatea arrautzarena baino handiagoa denean, arrautza  flotatuko du. 

 Ura (azukretua edo gatzatua) berotzen badugu, uraren bolumena handituko da, horren ondorioz uraren dentsitatea eta ondorio moduan, arrautza beherantza joango da. Ura hozten denean, kontrakoa, uraren dentsitatea arrautzarena baino handiagoa izango da eta arrautza berriro ere  flotatu du. 

 

 

Material: 

  • Un huevo  

  • Azúcar o sal 

  • Una cazuela pequeña 

Pasos a seguir 

  1. Vamos a echar agua en una cazuela pequeña, y seguido incorporamos el huevo. Veremos que el huevo va hacia el fondo de la cazuela.  

  1. El siguiente paso será echar unas cuantas cucharadas de azúcar o de sal, y lo removemos bien, podemos sacar el huevo para que sea más fácil revolver. Ponemos el huevo y puede que todavía no flote, no sucede nada ya que echaremos un poco más de azúcar o sal. En caso de que flote es que nuestro primer parte del experimento ha salido bien.  

  1. Ponemos la cazuela al fuego y calentamos la cazuela con el huevo dentro. Veremos que el huevo ira subiendo y bajando. Y se quedara abajo. 

  1. Apagamos el fuego y dejamos enfriar el agua, veremos que el huevo subirá de nuevo. Magia, nuestro experimento ha salido perfecto. 

Explicación: 

Si ponemos un huevo en un vaso con agua, éste se hunde. Esto es debido a que el huevo tiene mayor densidad que el agua. Si añadimos un soluto como sal o azúcar el huevo acabara flotando. Esto es debido a que al añadir estos solutos aumentamos la densidad del agua, de forma que cuando supere la del huevo, éste flotará. 

 

 Si calentamos el agua (salada o azucarada), aumentará el volumen de esta y por tanto disminuirá su densidad por lo que el huevo desciende. Al enfriarse el agua ocurre lo contrario, la densidad del agua acaba siendo mayor que la del huevo y por tanto vuelve a flotar. 




16:00-17:00 

Materiala: 

  • Arrautzak  

  • Tupper handi bat  

  • Ozpina  

Jarraitu beharreko pausoak 

  1. Arrautzak jarriko ditugu tupper barruan 

  1. Ozpina botako dugu bere gainean, guztiz estalita egon arte. 

  1. Izten dugu tupperra eta 3 egun barru irekiko dugu berriro ere 

3 egun pasata... 

  1. Arrautzak ez du oskolarik izango, ozpinak jan du. 

  1. Arrautzak ateratzen ditugu eta urarekin garbitzen ditugu. 

  1. Saiatu behar zarete ea salto egiten duen 


Oharra: zenbat eta altuera handiagoa izan orduan eta aukera gutxiago izango dituzue! 


Material: 

  • Huevos  

  • Un tupper grande 

  • Vinagre  

Pasos a seguir. 

  1. Vamos a introducir los huevos dentro del tupper.  

  1. Vamos a echar vinagre en el tupper hasta que cubran los huevos. 

  1. Cerramos el tupper y dejamos que pasen 3 días. 

 

Pasados 3 días... 

  1. Los huevos no tendrán la cascara, el vinagre se lo ha comido. 

  1. Sacamos los huevos y los limpiamos con agua. 

  1. Tenemos que probar si los huevos saltan. 

Nota: cuanto más alto tiréis los huevos, menos oportunidad de que salga bien el experimento  


Iruzkinak