H.H. 5 - Maiatzal 8
9:00-10:00
Gosaria eta mahaia prestatuko dugu, beharrezko tresnak hartu (edalontziak, goilarak, sardeskak) Dena batuko dugu eta segituan hortzak garbitu.
Preparamos el desayuno y la mesa, cogemos los utensilios que necesitemos (vasos, cucharas, tenedores, etc..). Recogemos y seguido nos lavaremos los dientes.
10:00-11:00
Errezetak: 3 txokolatezko tarta
Osagaiak
150gr txokolate beltza
150gr txokolatea esnearekin
150gr txokolate zuria
750gr esne-gain likidoa
750ml esne
3 sobre gatzatua
75gr azukre
Galletarako oinarria
Gaileta pakete bat
60gr gurina
Esne pixka bat
Pausoak
Oinarria egiteko, txikituko ditugu gailetak, bol batean botako dugu eta esne pixka bat botako eta gurina likido bihurtuta. Ondo ondo nahastu behar dugu, orea era berdin batean egon dadin. Molde desmuntagarri batean botako dugu orea eta goilara batekin gogor jarriko dugu oinarrian itsasteko.
Txokolate beltzaren krema egiteko, nahastu behar dugu 250ml esne eta 250ml esne-gain. Nahaste horretatik 100ml kentzen dugu eta sobre gatzatua botatzen dugu aurretiaz botatako 500m-lan. Txokolate beltza botatzen dugu eta baita 50gr azukre. Mugitu behar dugu irakitu arte. Trukua da 500 ml horiek irakin behar du su ertain baxu batean izatea eta orduan botatzen dugu 100
ml horiek gatzatutakoa .
Irakiatua dagoenean gaileta oinarrian botatzen dugu
Txokolatea esnearen kapa egiteko prozesua errepikatu behar da baina 25gr azukre jarri behar da 50 gr azukre beharrean.
Txokolate zurirako ez da azukrerik bota behar.
Tarta egiten gauden bitartean, komenigarria da kapak egiten gauden bitartean, tarta hozkailuan sartzea, modu horretan azkarrago egiten dira aurretiaz egindako kapak
Kapa guztiak eginda daudenea, hozkailuan sartu behar da 3-4 ordu. Moldea kentzen dugu eta badaukagu gure tarta.
Tarta de 3 chocolates
Ingredientes
150 gr de chocolate negro
150 gr de chocolate con leche
150 gr de chocolate blanco
750 ml de nata líquida
750 ml de leche
3 sobres de cuajada
75 gr de azúcar (opcional)
Para la base de galleta:
1 paquete de galletas
60 gr de mantequilla
un chorro de leche
Pasos a seguir:
Para hacer la base, tritura las galletas, échalas en un bol y añade un chorro de leche y la mantequilla fundida. Mézclalo bien hasta que quede una masa homogénea. Coloca la masa en el fondo de un molde desmontable y presiona con una cuchara para que quede compacta.
Para hacer la crema de chocolate negro, mezcla 250 ml de leche y 250 ml de nata. Separa 100 ml de esta mezcla, echa un sobre de cuajada y reserva.
Pon la mezcla de leche y nata a fuego medio y añade el chocolate negro y 50 gr de azúcar. Remueve hasta que rompa a hervir y retira del fuego.
Agrega la otra parte de la mezcla con el sobre de cuajada disuelto y pon a fuego medio removiendo constantemente. Cuando rompa a hervir, retira del fuego y vierte la mezcla en el molde, sobre la base de galletas.
Para hacer la capa de chocolate con leche, repite el proceso, pero añade 25 gr de azúcar en lugar de 50 gr. Cuando tengas la crema hecha, viértela lentamente en el molde sobre la capa de chocolate negro y reserva.
La capa de chocolate blanco se hace igual que las anteriores, pero sin azúcar. Vierte la mezcla en el molde y deja enfriar para que cuaje y no se mezclen las capas.
Cuando se haya enfriado, guarda en el frigorífico durante 3-4 horas (si se guarda toda la noche, mejor). Desmolda y sirve la tarta tres chocolates.
11:00-12:00
Eskulana : Bowling
Materiala:
Plastikozko botila txikiak ( koka kolaren antzekoak )
Kola zuriko pegamentua
Gorria eta zuria koloreen tenperak
Komuneko papera
Teniseko pilota edo antzeko neurria duena
Jarraitu beharreko pausoak:
Lehenengo kola zuria jartzen dugu plastikozko botilan.
Komuneko papera zatitan botilan jartzen dugu pintzel baten laguntzarekin.
Prozesua errepikatzen dugu plastikozko botila paperez inguratuta izan arte.
Papera ziku dagoenean hasiko gara botila margozten zuri temperaz, tapoiaren partea izan ezik, zati hori gorriz margoztuko dugu.
Primeran, badaukagu gure lehenengo boloa prest, prozesua errepikatu behar dugu 5 alditan.
Bolo guztiak baudaukagu prest, baina orain, teniseko pilota edo antzekoa margoztuko dugu gorriz kolore.
Badaukagu prest bolo guztiak jolasa egiteko.
Material:
Botellas pequeñas de plásticos (las típicas de coca cola )
Pegamento cola blanca
Temperas de color rojo y blanco
Papel higiénico
Pelota de tenis o de tamaño similar
Pasos a seguir:
Primero colocamos cola blanca en la botella de plástico.
Colocamos papel higiénico troceado en la botella con la ayuda de un pincel.
Repetimos el proceso hasta empapelar la botella de plástico.
Una vez que este seco el papel pegado, comenzamos a pintar con tempera blanca toda la botella, a excepción del tapón que lo pintaremos de color rojo.
Genial ya tenemos un bolo preparado, repetimos los pasos anteriores con los 5 bolos restantes.
Tenemos los bolos preparados, pero ahora pintaremos la pelota de tenis de color rojo.
Ya tendríamos los bolos preparados para echar una partida.
12:00-13:00
Bowling txapelketa
Aurreko orduan, boloak egin ditugu eta seguruenik ordu osoa eman dugu boloak egiten. Beraz, txapelketa egiteko garaia, orain da. Horretarako, puntuazio taula bat asmatuko dugu, kartoi batean. Laukiak margoztuko ditugu bertan, 11 lauki, 10 jaurtiketa izango direlako eta 1 izena jartzeko. Oso garrantzitsua da txandak errespetatzea. Kartoian, jaurtiketak eta batez ere, zenbat bolo jaurti ditugun apuntatzeko, txintxetak jarriko ditugu, gero zenbatzea errazagoa izango delako.
Txintxeta kopurua jakitea, erraza izango da, gurasoek 10 bider jokalari kopuruaz egin behar du. Adibidez: nire etxean, 4 gara, beraz, 4x10= 40 txintxeta behar izango ditugu.
Campeonato de Bowling
En la hora anterior, hemos estado realizando bolos, seguramente, hayamos estado toda la hora haciéndolos. Por lo tanto, ha llegado el momento del campeonato. Para ello, vamos a crear una tabla de puntuación, en un cartón. Vamos a pintar cuadrados en él, 11 cuadrados, 10 lanzamientos y 1 para poner el nombre. Es muy importante respetar los turnos. En el cartón, sobre todo los lanzamientos, para apuntar cuantos bolos hemos tirado, vamos a poner chinchetas, de ese modo, después será más sencillo de contar.
Para saber el número de chinchetas, es sencillo, los padres tendrán que multiplicar 10 por el numero de participantes. Por ejemplo, en mi casa somos 4, entonces, 4x10=40 chinchetas vamos a necesitar.
13:00-14:00
Bazkarirako mahaia antolatu behar da, horretarako eskuak garbitu behar ditugu xaboiarekin eta urarekin. Behin eskuak garbi ditugula, bazkarirako tresnak hartuko ditugu, platerrak aterako ditugu, gurasoek behar duten gauzak mahaian jarri. Jesarriko gara aulkietan eta bazkariari itxarongo dogu! Familiakaz bazkalduko dogu.
Ahora toca organizar la mesa, para ello tenemos que limpiarnos las manos con jabón, y como hemos hecho con el desayuno. Organizaremos los utensilios como hemos hecho en el desayuno. ¡Preparamos la mesa y después esperamos la comida sentados!
14:00-15:00
Ordu honetan deskantsatuko dogu eta arratsalderako indarrak hartuko ditugu
En esta hora vamos a descansar y coger fuerzas para la tarde.
15:00-16:00
Filma ikusiko dugu familian, hemen usten dizuet esteka nahi dozuena aukeratzeko
Vamos a ver una película en familia, aquí os dejo un link para elegíais la que queráis.
16:00-17:00
Arrainak harrapatu:
Arrantza egiteko kanabera bat sortuko dugu, espero dugu etxetik izatea imanen bat bestela guk egin dezakegu youtubeko bideo baten bitartez. Soka, erratza baten makila behar dugu.
Dena den erosketak egitera atera gaitezkenez edozein dendetan erosi dezakegu behar dugun imana.
Ideia honako hau da, arropa eskegitzeko pintzak lurretik sakabanatuko ditugu eta gu leku altu batetik ( sofan jesarrita balio du), saiatuko gara pintza horiek imanarekin hartzen. Gure irudimenaren bitartez pentsatuko dugu arrainak direla, eta kolorearen arabera puntuaketa bata edo bestea izango dute.
Atrapar a los peces:
Vamos a crear una caña de pescar un tanto casera, esperemos que por casa tengáis algún imán o si no podemos crear uno mediante un video de youtube. También necesitaremos un palo de escoba, y una cuerda.
De todos modos, ahora como podemos salir a realizar compras, podemos comprar el imán en algún establecimiento.
La idea va a ser esparcir las pinzas de colgar por el suelo y nosotros desde una superficie alta (puede ser sentados en el sofá) vamos a intentar alcanzar las pinzas con el imán. A través de nuestra imaginación creeremos que las pinzas son peces, y según el color que atrapemos podemos tener una puntuación diferente.
Iruzkinak
Argitaratu iruzkina