H.H. 4 - Ekainak 4
9:00-10:00
Egun on lagunak! Zelan zaudete? Ekintza pilo bat prestatu ditugu gaur zuontzat. Animo!!! Abesteko ordua da, ohea egiten dugun bitartean. Segituan gosaldu eta ez ahaztu hortzak garbitzen eguna irribarre handi batekin hasteko.
¡Buenos días amigos! ¿Cómo estáis? Hoy hemos preparado un montón de actividades para vosotros. ¡Ánimo! Es hora de cantar mientras hacemos la cama. Desayunaremos y no te olvides de limpiarte los dientes para empezar el día con una gran sonrisa.
10:00-11:00
Etxean egindako klarionak / Tizas caseras
Materialak: ura, tenperak, eskaiola fina eta moldeak (erabili eta botatzeko edalontziak, silikonazko moldeak, etab. izan daitezke). ).
Gure etxeko klerak prestatzeko, eskaiola prestatzeko ontzian adierazitako jarraibideak hartuko ditugu kontuan; beraz, han adierazitako ur- eta eskaiola-proportzioak errespetatuko ditugu. Jarri adierazitako ur-kantitatea ontzi batean eta bota koilarakada batzuk tenpera, kolorea emateko.
Ur koloreztatua daukagunean, eskaiola bota eta berehala nahastu, eta, berandutu gabe, nahastea aukeratu dugun moldean bota.
Silikonazko izotz-moldeak erabil ditzakegu klariona txikiak egiteko, edo erabili eta botatzeko edalontziak, eta izozki-makilatxo bat gehitu eskaiola gogortzen hasten denean; utzi irudimena airean.
Materiales: agua, témperas, escayola fina y moldes (pueden ser vasos desechables, moldes de silicona, etc.).
Para preparar nuestras tizas caseras tendremos en cuenta las instrucciones indicadas en el envase para preparar la escayola, por lo tanto respetaremos las proporciones de agua y escayola allí indicadas. Colocamos la cantidad indicada de agua en un recipiente y echamos algunas cucharadas de témpera, para dar color.
Una vez que tenemos el agua coloreada, echamos la escayola y mezclamos rápidamente, y sin demorarnos echamos la mezcla en el molde que hemos elegido.
Podemos usar moldes de hielo de silicona y hacer tizas pequeñas, o vasos desechables y agregar un palito de helado cuando la escayola comienza a fraguar, dejad volad la imaginación.
Una vez que hemos rellenado los moldes, dejamos secar por lo menos 24 horas, luego desmoldamos, ¡y ya tenemos nuestras tizas!
11:00-12:00
Txokolatezko natillak, arrautzarik gabeak / Natillas de chocolate sin huevo
Osagaiak: 500 ml esne; 40 g maizena; 25 g azukre, 45 g kakao puru hauts (azukrerik gabe); apaintzeko marrubiak (aukeran)
Arrautzarik gabeko txokolatezko natillak:
Jarri osagai guztiak ontzi batean, eta irabiatu dena pikorrik gabe egon arte.
Su ertainera eramaten dugu, gelditu gabe, eta irakiten hasten denean, 3 minutuz prestatzen dugu.
Sutatik kendu eta edalontzietan edo kopetan jarri.
Utzi hozten giro-tenperaturan, eta sartu hozkailuan gutxienez 2 orduz.
Hotz egin eta marrubi-burruntziekin apaindu.
Badugu postrea prest!
Ingredientes: 500 ml de leche; 40 g de Maizena; 25 g de azúcar, 45 g de cacao puro en polvo (sin azúcar); fresas para decorar (opcional)
Receta de natillas de chocolate sin huevo:
Ponemos todos los ingredientes en un cazo y batimos hasta que esté todo sin grumos.
Llevamos a fuego medio, removiendo sin parar, y cuando rompa a hervir cocinamos durante 3 minutos más.
Retiramos del fuego y ponemos en vasos o copas.
Dejamos enfriar un poco a temperatura ambiente y luego metemos en la nevera un mínimo de 2 horas.
Servimos bien frío y decoramos con brochetas de fresas.
¡Ya tenemos el postre preparado!
12:00-13:00
¡Vamos a hacer gimnasia para estar en forma!
13:00-14:00
Bazkarirako mahaia antolatu behar da, horretarako eskuak garbitu behar ditugu xaboiarekin. Behin eskuak garbi ditugula, bazkarirako tresnak hartuko ditugu, platerak aterako ditugu, gurasoek behar duten gauzak mahaian jarri. Aulkietan lasai jesarriko gara denok batera bazkaltzeko.
Ahora toca organizar la mesa, para ello tenemos que limpiarnos las manos con jabón como hemos hecho con el desayuno. Organizaremos los utensilios que necesitaremos para poner la mesa. Prepararemos la mesa y después esperamos sentados para comer todos juntos.
14:00-15:00
Ordu hau lasaitzeko eta arratsalderako indarrak hartzeko erabiliko dogu.
Utilizaremos esta hora para descansar y coger fuerzas para la tarde.
15:00-16:00
Pista 3 eremutan banatzen da, eremua mugatzen duten lerroak erabiliz. Eremu bakoitzari korrika egiteko modu bat edo keinu bat esleitzen zaio sartzean, adibidez, txingoka, oinak batera eta 4 hanka. Eremu horretan dauden bitartean, ezarritako moduan egin beharko dute korrika.
Musika hasten da, eta gelditu orduko aldatu behar da eremua.
Se divide la pista en 3 zonas utilizando líneas que delimiten la zona. A cada zona se le asigna una forma de correr o un gesto al entrar, por ejemplo pata coja, pies juntos y 4 patas. Mientras estén situados dentro de esa zona deberán correr de la forma establecida.
Empieza la música y en cuanto se para hay que cambiar de zona.
16:00-17:00
Ipuin batekin amaituko dugu eguna. Ezagutzen ahal duzue “Nire ohetxoa” ipuina?
Terminamos el dia con un cuento. ¿Conoceis el cuento de “Nire ohetxoa”?
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