H.H. 4 - Ekainak 8
9:00-10:00
Egun on!!!! Ohetik salto egin eta denok dantzara!!
Gosaria prestatzeko ordua heldu zaigu eta gosariarekin batera mahaia jartzen lagunduko dugu etxean. Hortzak garbitu eta ohea egin. Ez ahaztu familiari besarkada handi bat ematen.
¡Buenos días! ¡Salta de la cama y todos a bailar!
Nos ha llegado la hora de preparar el desayuno y ayudaremos a poner la mesa. Hay que lavarse los dientes y hacer la cama. No olvides dar un fuerte abrazo a tus familiares.
10:00-11:00
Kirola eginez gorputza aktibatuko dugu. Animo!
Vamos a activar el cuerpo haciendo deporte. Animo!
11:00-12:00
Perretxikoak / Setas
Osagaiak: galeper-arrautzak, cherry tomateak, maionesa eta oregano pixka bat.
Elaborazioa: Arrautza gogorrak egiten ditugu galeper-arrautzekin. Zuritu eta moztu beheko punta, zutik egon daitezen. Zatitu cherry tomateak bitan eta jarri bat arrautzaren gainean. Hartu maionesa zotz batekin, perretxikoaren puntutxoak egiteko. Platera oregano pixka batekin apaindu dezakegu…
Ingredientes: Huevos de codorniz, tomates cherry, un poco de mayonesa y orégano.
Elaboración: Hacemos huevos duros con los huevos de codorniz. Los pelamos y cortamos la puntita de abajo para que se queden derechos. Partimos los tomates cherry en dos y colocamos una encima del huevo. Untar en la mayonesa con un palillo para poder hacer los puntitos de la seta. Podemos decorar el plato con un poco de orégano…
12:00-13:00
Bideo honen koreografia egiteko prest? NIRE GORPUTZA DA
¿Qué te parece si hacemos la coreografía de este video? NIRE GORPUTZA DA
13:00-14:00
Bazkarirako mahaia antolatu behar da, horretarako eskuak garbitu behar ditugu xaboiarekin. Behin eskuak garbi ditugula, bazkarirako tresnak hartuko ditugu, platerak aterako ditugu, gurasoek behar duten gauzak mahaian jarri. Aulkietan lasai jesarriko gara denok batera bazkaltzeko.
Ahora toca organizar la mesa, para ello tenemos que limpiarnos las manos con jabón como hemos hecho con el desayuno. Organizaremos los utensilios que necesitaremos para poner la mesa. Prepararemos la mesa y después esperamos sentados para comer todos juntos.
14:00-15:00
Tartetxo hau lasaitzeko erabiliko dugu, oso garrantzitsua bait da arratsaldean indar handia edukitzea dinamika polit batzuk egiten jarraitzeko.
Utilizaremos este espacio para descansar, ya que es muy importante que por la tarde tengas mucha fuerza para seguir haciendo bonitas dinámicas.
15:00-16:00
Asmamen-jokoak / Juegos de ingenio
Ea nork esaten duen neskato-izen gehien! (edo haurrarena, edo sukaldeko tresnena, lanbideena edo jostailuena...). Jolasa konplikatuz joan daiteke, parte-hartzaileen asmamenaren arabera. Hitz bitxiak eska daitezke, hala nola zapata-kaxa batean sartzen diren gauzak, eskuekin jan daitezkeen platerak, ilerik ez duten animaliak edo bururatzen zaigun beste edozein asmakizun.
¡A ver quién dice más nombres de niña! (o de niño, o de utensilios de cocina, o de profesiones, o de juguetes...). El juego se puede ir complicando según el ingenio de los participantes. Se pueden pedir palabras curiosas, como por ejemplo cosas que quepan en una caja de zapatos, platos que se puedan comer con las manos, animales que no tienen pelo, o cualquier otro acertijo que se nos ocurra.
16:00-17:00
Txokolatezko gailetak / Galletas de chocolate
Askaria prestatzeko prest?
Osagaiak: 6 edo 8 maria gaileta eta txokolate-krema.
Dekoratzeko, M&M's, koloretako fideoak edo grageak, oloa eta almendra birrindua erabiliko ditugu.
1. Osagai guztiak eskuz emanda, gailetetan txokolate-krema igurzten hasiko gara.
2. Plater batean jarri eta gustura apaindu.
3. M&M's, koloretako grajeak, oloa, almendra birrindua erabil ditzakegu, baina, ziur aski, koko birrinduarekin, azukrearekin, almendra osoarekin edo beste edozein osagairekin gozo-gozoa izango dela!
¿Preparados para preparar la merienda?
Ingredientes: 6 o 8 galletas maría y crema de chocolate.
Para decorar utilizaremos: M&M's, fideos o grajeas de colores, avena y almendra rallada.
Con todos los ingredientes a mano, comenzamos a untar la crema de chocolate en las galletas.
Las colocamos en un plato y las decoramos al gusto.
Podemos utilizar M&M's, grajeas de colores, avena, almendra rallada, pero seguro que con coco rallado, con azúcar, almendra entera o cualquier otro ingrediente, estará delicioso!
Iruzkinak
Argitaratu iruzkina