H.H. 5 - Ekainak 12
9:00-10:00
Gosaria eta mahaia prestatuko dugu, beharrezko tresnak hartu (edalontziak, goilarak, sardeskak) Dena batuko dugu eta segituan hortzak garbitu.
Preparamos el desayuno y la mesa, cogemos los utensilios que necesitemos (vasos, cucharas, tenedores, etc..). Recogemos y seguido nos lavaremos los dientes.
10:00-11:00
Spartan Junior race
Gaur oztopoen lasterketa asmatuko dugu, horretarako, denetariko materiala pilatu behar dugu: sokak, kuxinak, kutxa handiak (tunelak egiteko), etzundutako eskailera ( arroparekin txurrito moduan sortutakoa), plastikozko botilak zigzag egiteko…. Hainbat proposamen sartu ditzakegu hemen. Lagungarria izan dezan zuentzako hona hemen linka bat ideiak hartzeko.
Spartan Junior race
Hoy vamos a crear una carrera de obstáculos, para ello, vamos a tener que juntar todo tipo de material: cuerdas, cojines, cajas grandes (para hacer túneles), escalera tumbada (hecha con ropa colocada a modo churro), botellas de plástico para hacer zigzag… podemos incorporar muchas propuestas. Para que os sea de ayuda aquí os dejo un link para que podáis coger ideas.
11:00-12:00
Sugearen burua/ cabeza de serpiente
Materialamaterial
Galtzerdiacalcetín
Kordela cordel
Botoiakbotones
Oihal zatiaktrozos de tela
Pegamentua pegamento
Artaziaktijeras
Orratza eta haria aguja e hilo
Pausoak/ pasos a seguir
Materiala lortuko dugu/ vamos a conseguir el material
Oihal zatia, galtzerdiaren barruko partean jartzen dugu, zapaltzen dugun partean /Cogemos el trozo de tela y lo colocamos en la parte interior del calcetín. En la parte que pisamos.
Itsasten dugu pegamentuarekin edota josten dugu haria eta orratzarekin/Lo pegamos o los cosemos con aguja e hilo.
Botoiak galtzerdian itsatsiko ditugu pegamentuarekin edota orratza eta hariarekin/ pegaremos los botones en el calcetín con pegamento o aguja e hilo.
Kordela itsatsiko dugu pegamentuarekin / pegaremos el cordel con pegamento.
Badaukagu gure suge burua/ ya tenemos la cabeza de serpiente.
12:00-13:00
Errezetak: txokolatezko natillak
Osagaiak:
100 gramo txokolate
4 arrautzen gorringoa
500 ml Esne osoa
150 gramo azukre
Jarraitu beharreko pausoak:
Arrautzen zuringoa eta gorringoa bananduko ditugu, alderatuko ditugu agian beste erabilpen bat eman baitiezaiokegu beste plater batean. Bol batean irabiatuko ditugu gorringoak eta azukrea, nahasketa modu zurixka batean geratu arte.
Katilu batean jarriko dugu esnea eta berotuko dugu irakitzen hasi arte. Suatik kenduko dugu eta albo batean utziko dugu.
Orain irakitutako esneari gehituko diogu aurretiaz nahastutako gorringoak azukrearekin, eta ondo ondo nahasiko dugu. Hemen bi aukera ditugu kanela gustuko baduzue, goilarakada erdia bota dezakezue esnean.
Katilua sutan jarriko dugu berriro eta oraingoan tenperatura maila erdian, hasiko gara ondo eragiten nahasketa lodi geratu arte. Prozesu hau 10 minutu inguru eramango gaitu etengabe eragiten. Oso garrantzitsua da tenperatura mantentzea non krema ezin daiteke inoiz ez irakitu.
Txokolatea zatituko dugu eta kremari gehituko diogu pixkanaka pixkanaka, mugitzen jarraituko dugu, guztiz deseginda egon arte. 10 mimutu gehiago egongo gara sukaldatzen eragiten gelditu barik eta banakako kikaretan joango gara jartzen.
Film gardenarekin estaliko dugu, azala ikutu behar du, modu horretan, ez da kostrarik egiten ezta usain txarrik hartzen. Hozten utziko ditugu pixka bat teperatura giroan eta geroxeago hozkailu batean sartuko ditugu ordu bete edota ordu t’erdi.
Receta: Natillas de chocolate
Ingredientes:
100 gramos de chocolate
4 yemas de huevo
500 ml de leche entera
150 gramos de azúcar
Pasos a seguir:
Separamos las claras de las yemas y desechamos las claras que podremos emplear en otra elaboración. En un bol batimos las yemas con el azúcar hasta que la mezcla quede blanquecina.
En un cazo ponemos la leche y la calentamos hasta que comience a hervir. Retiramos del fuego
Añadimos las yemas con azúcar al cazo de la leche hervida y mezclamos bien. Si os gusta la canela, podéis echar media cucharadita en la leche.
. Volvemos a poner el cazo al fuego a temperatura media, y comenzamos a remover hasta que la mezcla espese. Este proceso nos llevará 10 minutos sin parar de remover. Es importante que mantengamos la temperatura de tal forma que la crema nunca llegue a hervir.
Troceamos el chocolate y añadimos a la crema poco a poco, mientras seguimos removiendo, hasta que se disuelva. Cocinamos durante 10 minutos más removiendo sin parar y servimos en tazas individuales.
Tapamos con film transparente, debe tocar la superficie para evitar que se forme costra y que pille olores de la nevera. Dejamos que se templen las natillas a temperatura ambiente y guardamos en el frigo no menos de 1 hora.
13:00-14:00
Bazkarirako mahaia antolatu behar da, horretarako eskuak garbitu behar ditugu xaboiarekin eta urarekin. Behin eskuak garbi ditugula, bazkarirako tresnak hartuko ditugu, platerrak aterako ditugu, gurasoek behar duten gauzak mahaian jarri. Jesarriko gara aulkietan eta bazkariari itxarongo dogu! Familiakaz bazkalduko dogu.
Ahora toca organizar la mesa, para ello tenemos que limpiarnos las manos con jabón, y como hemos hecho con el desayuno. Organizaremos los utensilios como hemos hecho en el desayuno. ¡Preparamos la mesa y después esperamos la comida sentados!
14:00-15:00
Ordu honetan deskantsatuko dogu eta arratsalderako indarrak hartuko ditugu
En esta hora vamos a descansar y coger fuerzas para la tarde.
15:00-16:00
Marrazki librea! Gure logeletan jartzeko marrazkiak egingo ditugu, poza eta kolorea izan dezan, edozer margoztu dezakezue. Dena balio du.
¡Dibujo libre! Vamos a hacer dibujos para poner en nuestras habitaciones, para que tenga alegría y color, podemos dibujar cualquier cosa, todo vale.
16:00-17:00
Zorrozkiloen hondakinekin egindako marrazkia
Materiala:
Zorrozkiloa
Margoak
Kartulina zuria
Pegamentua (barrazko pegamentua)
Errotulki beltza
Lehenik eta behin, gustuko dugun marrazki baten bila egongo gara, edozein motatako marrazkia izan daiteke.
Errotulki beltz batekin birpasatuko ditugu kanpoko eta barruko marratxoak, modu horretan, irudia indartzen dugu.
Margoei punta aterako bagenio bezala egingo dugu, hau da, margoen hondakinak lortu behar ditugu eta ontzi batean jarri.
Behin, hondakin nahikotxo lortu dugularik, pegamentua jartzen diogu irudiaren gainean eta hondakinak kolokatzen joango gara.
Horrela geratu beharko litzateke gure irudiaren emaitza ( gutxi gorabehera)
Dibujo con desechos de sacapuntas
Material:
Sacapuntas
Pinturas
Cartulina blanca
Pegamento (pegamento de barra)
Rotulador negro
Lo primero que debemos hacer, es elegir el dibujo que más queramos, puede cualquier dibujo.
Con un rotulador negro vamos a repasar las líneas de dentro y de fuera del dibujo. De ese modo fortalecemos el dibujo.
Vamos a sacar punta a las pinturas y conseguiremos desechos y los dejaremos en un recipiente.
Una vez que tengamos suficientes restos, vamos a poner pegamento encima del dibujo e iremos echando los restos de los sacapuntas.
Así quedaría nuestro dibujo (más o menos)
Iruzkinak
Argitaratu iruzkina