H.H. 5 - Ekainak 12

9:00-10:00  

Gosariaeta mahaia prestatuko dugubeharrezko tresnak hartu (edalontziak, goilarak, sardeskakDena batuko dugu eta segituan hortzak garbitu. 

 

Preparamos el desayuno y la mesacogemos los utensilios que necesitemos (vasos, cucharas, tenedores, etc..). Recogemos y seguido nos lavaremos los dientes. 

 


 

 

 

 

 








10:00-11:00 

Spartan Junior race 

 Gaur oztopoen lasterketa asmatuko duguhorretarakodenetariko materiala pilatu behar dugusokakkuxinakkutxa handiak (tunelak egiteko), etzundutako eskailera ( arroparekin txurrito moduan sortutakoa), plastikozko botilak zigzag egiteko…. Hainbat proposamen sartu ditzakegu hemenLagungarria izan dezan zuentzako hona hemen linka bat ideiak hartzeko. 


 

Spartan Junior race 

Hoy vamos a crear una carrera de obstáculos, para ello, vamos a tener que juntar todo tipo de material: cuerdas, cojines, cajas grandes (para hacer túneles), escalera tumbada (hecha con ropa colocada a modo churro), botellas de plástico para hacer zigzag… podemos incorporar muchas propuestas. Para que os sea de ayuda aquí os dejo un link para que podáis coger ideas. 


 






11:00-12:00 

Sugearen burua/ cabeza de serpiente  

Materialamaterial 

Galtzerdiacalcetín 

Kordela cordel 

Botoiakbotones 

Oihal zatiaktrozos de tela 

Pegamentua pegamento 

Artaziaktijeras  

Orratza eta haria aguja e hilo 

 

 

 

Pausoak/ pasos a seguir 

 

 


 

  1. Materiala lortuko duguvamos a conseguir el material 

  1. Oihal zatiagaltzerdiaren barruko partean jartzen duguzapaltzen dugun partean /Cogemos el trozo de tela y lo colocamos en la parte interior del calcetín. En la parte que pisamos. 

  1. Itsasten dugu pegamentuarekin edota josten dugu haria eta orratzarekin/Lo pegamos o los cosemos con aguja e hilo. 

  1. Botoiak galtzerdian itsatsiko ditugu pegamentuarekin edota orratza eta hariarekinpegaremos los botones en el calcetín con pegamento o aguja e hilo. 

  1. Kordela itsatsiko dugu pegamentuarekin / pegaremos el cordel con pegamento. 

  1. Badaukagu gure suge buruaya tenemos la cabeza de serpiente. 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

12:00-13:00 



Errezetaktxokolatezko natillak  

 

Osagaiak 

  • 100 gramo txokolate  

  • arrautzen gorringoa 

  • 500 ml Esne osoa  

  • 150 gramo azukre 

 

Jarraitu beharreko pausoak 

  1. Arrautzen zuringoa eta gorringoa bananduko ditugualderatuko ditugu agian beste erabilpen bat eman baitiezaiokegu beste plater batean. Bol batean irabiatuko ditugu gorringoak eta azukreanahasketa modu zurixka batean geratu arte. 

  1. Katilu batean jarriko dugu esnea eta berotuko dugu irakitzen hasi arte. Suatik kenduko dugu eta albo batean utziko dugu. 

  1. Orain irakitutako esneari gehituko diogu aurretiaz nahastutako gorringoak azukrearekin, eta ondo ondo nahasiko duguHemen bi aukera ditugu kanela gustuko baduzuegoilarakada erdia bota dezakezue esnean. 

  1. Katilua sutan jarriko dugu berriro eta oraingoan tenperatura maila erdianhasiko gara ondo eragiten nahasketa lodi geratu arte. Prozesu hau 10 minutu inguru eramango gaitu etengabe eragiten. Oso garrantzitsua da tenperatura mantentzea non krema ezin daiteke inoiz ez  irakitu. 

  1. Txokolatea zatituko dugu eta kremari gehituko diogu pixkanaka pixkanakamugitzen jarraituko duguguztiz deseginda egon arte. 10 mimutu gehiago egongo gara sukaldatzen eragiten gelditu barik eta banakako kikaretan joango gara jartzen. 

  1. Film gardenarekin estaliko duguazala ikutu behar du, modu horretanez da kostrarik egiten ezta usain txarrik hartzenHozten utziko ditugu pixka bat teperatura giroan eta geroxeago hozkailu batean sartuko ditugu ordu bete edota ordu t’erdi. 


 

 

 

Receta: Natillas de chocolate  

Ingredientes: 

  • 100 gramos de chocolate 

  • 4 yemas de huevo  

  • 500 ml de leche entera 

  • 150 gramos de azúcar 

 

 

Pasos a seguir: 

  • Separamos las claras de las yemas y desechamos las claras que podremos emplear en otra elaboración. En un bol batimos las yemas con el azúcar hasta que la mezcla quede blanquecina. 

  • En un cazo ponemos la leche y la calentamos hasta que comience a hervir. Retiramos del fuego 

  •  Añadimos las yemas con azúcar al cazo de la leche hervida y mezclamos bien. Si os gusta la canela, podéis echar media cucharadita en la leche. 

  • . Volvemos a poner el cazo al fuego a temperatura media, y comenzamos a remover hasta que la mezcla espese. Este proceso nos llevará 10 minutos sin parar de remover. Es importante que mantengamos la temperatura de tal forma que la crema nunca llegue a hervir. 

  • Troceamos el chocolate y añadimos a la crema poco a poco, mientras seguimos removiendo, hasta que se disuelva. Cocinamos durante 10 minutos más removiendo sin parar y servimos en tazas individuales. 

  • Tapamos con film transparente, debe tocar la superficie para evitar que se forme costra y que pille olores de la nevera. Dejamos que se templen las natillas a temperatura ambiente y guardamos en el frigo no menos de 1 hora. 


 






13:00-14:00 

Bazkarirakomahaiaantolatubehar da, horretarakoeskuakgarbitubeharditugu xaboiarekin eta urarekin.  Behineskuakgarbiditugula, bazkarirakotresnakhartukoditugu, platerrakaterako  ditugu, gurasoekbehardutengauzakmahaianjarri. Jesarrikogaraaulkietan eta bazkariari itxarongodogu! Familiakazbazkaldukodogu. 

 

Ahora toca organizar la mesa, para ello tenemos que limpiarnos las manos con jabón, y como hemos hecho con el desayuno. Organizaremos los utensilios como hemos hecho en el desayuno. ¡Preparamos la mesa y después esperamos la comida sentados! 

 






14:00-15:00  

Ordu honetandeskantsatukodogu eta arratsalderakoindarrakhartukoditugu 

En esta hora vamos a descansar y coger fuerzas para la tarde. 

 






15:00-16:00 

Marrazki librea! Gure logeletan jartzeko marrazkiak egingo ditugu, poza eta kolorea izan dezanedozer margoztu dezakezueDena balio du. 

¡Dibujo libre! Vamos a hacer dibujos para poner en nuestras habitaciones, para que tenga alegría y color, podemos dibujar cualquier cosa, todo vale. 

 






16:00-17:00 

Zorrozkiloen hondakinekin  egindako marrazkia 

Materiala: 

  • Zorrozkiloa  

  • Margoak  

  • Kartulina zuria 

  • Pegamentua (barrazko pegamentua) 

  • Errotulki beltza 

 

  1. Lehenik eta behingustuko dugun marrazki baten bila egongo garaedozein motatako marrazkia izan daiteke. 

  1. Errotulki beltz batekin birpasatuko ditugu kanpoko eta barruko marratxoakmodu horretanirudia indartzen dugu. 

  1. Margoei punta aterako bagenio bezala egingo duguhau da, margoen hondakinak lortu behar ditugu eta ontzi batean jarri. 

  1. Behinhondakin nahikotxo lortu dugularikpegamentua jartzen diogu irudiaren gainean eta hondakinak kolokatzen joango gara. 

Horrela geratu beharko litzateke gure irudiaren emaitza ( gutxi gorabehera) 

 

 

 

 

 


Dibujo con desechos de sacapuntas 

Material: 

  • Sacapuntas   

  • Pinturas  

  • Cartulina blanca  

  • Pegamento (pegamento de barra) 

  • Rotulador negro 

 

  1. Lo primero que debemos hacer, es elegir el dibujo que más queramos, puede cualquier dibujo. 

  1. Con un rotulador negro vamos a repasar las líneas de dentro y de fuera del dibujo. De ese modo fortalecemos el dibujo. 

  1.  Vamos a sacar punta a las pinturas y conseguiremos desechos y los dejaremos en un recipiente. 

  1. Una vez que tengamos suficientes restos, vamos a poner pegamento encima del dibujo e iremos echando los restos de los sacapuntas. 

 

Así quedaría nuestro dibujo (más o menos) 

 


 

 

Iruzkinak