H.H. 5 - Ekainak 17
9:00-10:00
Gosaria eta mahaia prestatuko dugu, beharrezko tresnak hartu (edalontziak, goilarak, sardeskak) Dena batuko dugu eta segituan hortzak garbitu.
Preparamos el desayuno y la mesa, cogemos los utensilios que necesitemos (vasos, cucharas, tenedores, etc..). Recogemos y seguido nos lavaremos los dientes.
10:00-11:00
Spartan Junior race
Gaur oztopoen lasterketa asmatuko dugu, horretarako, denetariko materiala pilatu behar dugu: sokak, kuxinak, kutxa handiak (tunelak egiteko), etzundutako eskailera ( arroparekin txurrito moduan sortutakoa), plastikozko botilak zigzag egiteko…. Hainbat proposamen sartu ditzakegu hemen. Lagungarria izan dezan zuentzako hona hemen linka bat ideiak hartzeko.
Spartan Junior race
Hoy vamos a crear una carrera de obstáculos, para ello, vamos a tener que juntar todo tipo de material: cuerdas, cojines, cajas grandes (para hacer túneles), escalera tumbada (hecha con ropa colocada a modo churro), botellas de plástico para hacer zigzag… podemos incorporar muchas propuestas. Para que os sea de ayuda aquí os dejo un link para que podáis coger ideas.
11:00-12:00
Diska dibertigarriak
Materiala:
Puxikak
Cd-ak
Errotulkiak
Pausoak
Puxikak aireaz betetzen ditugu
Puxika Cd-aren gainean jartzen dugu eta gure eskuaren laguntzarekin beherantza eramaten dugu, modu horretan, puxikaren airea ateratzen da.
Puxika Cd-aren gainetik geratuko da.
Aurpegiak margoztuko ditugu gure puxiketan
Nahi ditugun diska dibertigarriak sortu ditzakegu.
Discos divertidos
Material:
Globos
Cd-s
Rotuladores
Pasos a seguir
Llenamos los cd-s de aire.
Encima del cd ponemos los globos y con la ayuda de nuestra mano iremos expulsando el aire, ya que vamos presionando el globo para que salga.
El globo se quedará encima del Cd.
Podemos dibujar y pintar caras encima del globo.
Podemos crear cuantos discos queramos.
12:00-13:00
Bela ekologikoa
Materiala:
Plastikozko botila bat
Edalontzi baxu bat
Harri txikiak
Olioa
Artaziak
Txiskeroa
Komuneko papera
Pausoak:
Plastikozko botilaren oinarria moztuko dugu eta saiatuko gara borobil perfektua egiten
Ondoren moztutako borobil horretan, zulotxo txiki bat egingo dugu bere erdian.
Komuneko papera hartuko dugu eta zatitxo handi bat hasiko gara tolesten. Zati txiki batean tolestuta dagoenean, aurretiaz egindako zulotxoan sartuko dugu.
Edalontzian harri txiki-txikiak sartuko ditugu.
¾ ur botako dugu edalontzian, eta horren ostean olioa botako dugu.
Gure kandela izango dena botako dugu uretan eta nagusiek, txiskero baten laguntzarekin piztuko dute.
Badaukagu gure bela ekologikoa.
Un vaso bajo
Piedras pequeñas decorativas
Aceite
Tijeras
Mechero
Papel higiénico
Pasos a seguir:
Vamos a recortar la base de la botella de plástico y vamos a tratar de hacer con ella un redondel perfecto.
Después en el redondel recortado, vamos a hacer en el medio un agujero pequeño.
Cogemos el papel higiénico y cogemos un trozo y vamos enrollándolo. Una vez que esté doblado, lo metemos en el agujero que habíamos hecho antes en la base.
En el vaso ponemos las piedras pequeñitas decorativas.
Echamos ¾ partes de agua en el vaso y después echamos aceite
Lo que va a ser su candela la depositamos en el agua y los mayores, encenderán el papelito con la ayuda de un mechero.
Ya tenemos nuestra vela ecológica.
13:00-14:00
Bazkarirako mahaia antolatu behar da, horretarako eskuak garbitu behar ditugu xaboiarekin eta urarekin. Behin eskuak garbi ditugula, bazkarirako tresnak hartuko ditugu, platerrak aterako ditugu, gurasoek behar duten gauzak mahaian jarri. Jesarriko gara aulkietan eta bazkariari itxarongo dogu! Familiakaz bazkalduko dogu.
Ahora toca organizar la mesa, para ello tenemos que limpiarnos las manos con jabón, y como hemos hecho con el desayuno. Organizaremos los utensilios como hemos hecho en el desayuno. ¡Preparamos la mesa y después esperamos la comida sentados!
14:00-15:00
Ordu honetan deskantsatuko dogu eta arratsalderako indarrak hartuko ditugu
En esta hora vamos a descansar y coger fuerzas para la tarde.
15:00-16:00
Pilota erlaxatzaileak
Materiala:
Puxikak
Arroza
Inbutu
Pausoak:
Inbutua puxikaren ahoan jarriko dugu
Ondoren arroza botako dugu, gutxi gorabehera, puxikaren ¾
Inbutua atera eta beste puxika bat jarriko dugu puxika betearen gainean, bideoan agertzen den teknikaren bitartez.
Korapilo bat egingo dugu.
Hainbat eratan egin ahal dira:
Pelotas desestresantes
Material:
Globos
Arroz
Embudo
Pasos a seguir:
Ponemos el embudo en la boca del globo.
Después depositamos el arroz dentro del globo, más o menos, ¾ partes del globo.
Sacamos el embudo y ponemos otro globo encima del globo que este relleno. A través de la técnica que se aprecia en el video.
Hacemos un nudo al globo.
Hay varias formas de crearlos:
16:00-17:00
Errezetak: “Creps”
Gaurko sukalderako erronka, krep batzuk egitea izango da, osagaiak nahastearen ardura umeak izan dezakete, lapikoa erabiltzearena aldiz, gurasoak egin behar dute, baina erronka polita izan daiteke, krepeen barruan nahi dugun zaporearekin igurtzi dezakegu, marrubi mermelada, txokolatea, platanoa…
Osagaiak:
150 gr gari-irina
250 ml esne
3 arrautza
Gurina lapikoan igurtzeko
Gatza pixka bat
Azukre pixka bat
Jarraitu beharreko pausoak
1- Gari-irina, esnea, arrautzak,gatza eta azukrea sartuko ditugu bol handitxo batean banan banan eta irabiatuko ditugu irabiagailu batekin, orea likido eraran eta homogeneo geratu arte.
2-Orea ondo nahastuta dagoenean, 30 minutu inguru uzten du pausatzen.
3- Gurina edota margarina igurtziko dugu lapikoan eta sutan jarriko dugu
4- gurina desegiten hasten denean, goilara handi edo burruntzaile batekin orea pixka bat botako dugu eta saiatuko gara lapikoaren azalera guztiatik luzatzen.
5-Behin krep-a alde batetik eta bestetik doratzen denean, kendu behar dugu lapikotik eta hozten uzten dugu. Eta berriro ere hasten gara laugarren pausotik.
Receta: creps
El reto de hoy en la cocina va a ser realizar unos creps, el mezclar todos los ingredientes puede ser responsabilidad de los niños, pero la de utilizar la sartén, en cambio, es de los padres. Aun así, es un desafío bonito, dentro del crep podemos restregar el sabor que deseemos, mermelada de fresa, chocolate, plátano…
Ingredientes:
150 gr de harina de trigo
250 ml de leche
3 huevos
Mantequilla para untar la sartén
1 pizca de sal
1 pizca de azúcar
Pasos a seguir
1- Llevar la harina, la leche, los huevos, la sal y el azúcar uno a uno a un bol y batirlos con la ayuda de una batidora, hasta que la masa se quede liquida y homogénea.
2- Cuando la masa esté bien mezclada, dejarla que repose por unos 30 minutos aproximadamente.
3- Untar la sartén con la mantequilla o margarina y llevarla al fuego.
4- Cuando la mantequilla empiece a derretir, echar un cazo (o cucharón) de la masa y extenderla por toda la superficie de la sartén.
5- Cuando la crepe se dore por un lado y por otro, quitarla de la sartén y dejar que se enfríe. Y comenzamos de nuevo por el cuarto paso
Iruzkinak
Argitaratu iruzkina