H.H. 5 - Ekainak 3
9:00-10:00
Gosaria eta mahaia prestatuko dugu, beharrezko tresnak hartu (edalontziak, goilarak, sardeskak) Dena batuko dugu eta segituan hortzak garbitu.
Preparamos el desayuno y la mesa, cogemos los utensilios que necesitemos (vasos, cucharas, tenedores, etc..). Recogemos y seguido nos lavaremos los dientes.
10:00-11:00
Clean up party (Garbiketa party )
Gaur etxea garbituko dugu eta gure gurasoentzako lagungarriak izango gara. Badirudi aspergarria izango dela, baina musikarekin askoz azkarrago eta gogotsuago egiten dira gauzak, gure logela txukunduko dugu, lurretik botata dauden jostailu guztiak batu, altzarietatik hautsa kenduko dugu, xurgatzailea pasatuko dugu edota roomba izatekotan adi egon behar gara dena garbi usten duela.
Baina… garrantzitsuena esatea ahaztu zait. Musika jarri behar dugu oso altu, eta abesten egin behar ditugu aurretiaz aipatutako gauza guztiak. Gogoetariko abestiak martxan jarri behar ditugu. Seguruenik oso ondo pasatuko duzue erronka honekin.
Clean up party (Limpieza party)
Hoy vamos a limpiar la casa y vamos a ser de gran ayuda para aita y ama. ¡Parece que será aburrido, pero no! Estáis equivocados, si ponemos música se pasará más rápido y lo haremos con más ganas las cosas: ordenar nuestro cuarto, recoger los juguetes tirados por el suelo, pasar el polvo por los muebles, pasar la aspiradora o en caso de tener la roomba tenemos que estar atentos a que lo deje todo limpio.
Pero…. Se me ha olvidado deciros lo más importante. Tenemos que poner la música muy alta y cantar mientras estás haciendo las tareas previamente nombradas antes. Tenemos que poner las canciones que más nos gusten. Seguro que lo pasáis genial haciendo este reto.
11:00-12:00
Marakak
Materialak:
2 freskagarrien lata
Puxikak
Artaziak
Dilistak
Orri bat
Zinta itsasgarria
Pausoak:
1- Lehen gauza egingo duguna latei anilak kentzea izango da. Orria hartzen dugu tutu moduan jartzen dugu eta zinta itsagarria jarriko dugu, oraingoan dilistak botako dugu eta nahikotxo botako ditugu.
2 – puxika erditik moztuko dugu eta zabalera handiena duen partea lataren goiko partean jarriko dugu zinta itsasgarriarekin. Jarraituko dugu kolore ezberdinetako puxikak mozten.
3 - behin moztuta ditugula, freskagarriaren inguruan joango gara jartzen.
4- Emaitza polita geratzen da eta horrelako itxura dauka.
Maracas
Materiales:
2 latas de refresco
Globos
Tijeras
Lentejas
Folio
Cinta adhesiva
Pasos a seguir
1- Lo primero que haremos será quitar las anillas de las latas. Enrollamos el folio para crear nuestro embudo y sujetamos el final con un poco de cinta adhesiva. Ahora echaremos las lentejas dentro de cada una de las latas a través del embudo.
2 - Después cortamos un globo por la mitad y colocamos la parte más ancha en la parte superior de la lata fijándola con cinta adhesiva. Seguiremos recortando trozos de globos de distintos de colores para decorar las latas.
3 - Una vez los tengamos listos los iremos colocando alrededor de las latas.
4- Y el resultado queda así de bonito.
12:00-13:00
Txokolatezko piruletak
Osagaiak:
75 gr txokolatea esnearekin
75 gr txokolate zuria
Koloreetako konfeti jangarriak
Jarraitu beharreko pausoak:
Txokolatea desegin behar dugu, mikrouhinean edota Maria bainu eraran.
Iturri batean jarriko dugu, alde batetik landare papera, eta beste aldetik, bere gainean makiltxoak, nolabaiteko tartearekin euren artean.
Makiltxoaren puntan txokolatea jarriko dugu eta saiatu behar gara ahalik eta forma borobilena ematen.
Piruletak apaindu behar ditugu.
Hozkailuan sartuko dugu prestatutako iturria eta itxaron behar dugu txokolatea guztiz gogor geratu arte.
Baditugu gure piruletak prest
Piruletas de chocolate
Ingredientes:
75 gr chocolate con leche
75 gr chocolate blanco
Confetis de colores
Pasos a seguir:
Derrite el chocolate, en el microondas o al baño María
Coloca sobre una bandeja una hoja de papel vegetal y coloca los palillos separados
Pon en la punta del palillo el chocolate tratando que quede lo más redondo posible
Decora las piruletas
Mete en el frigorífico la bandeja hasta que el chocolate esté totalmente duro
Ya tenemos las piruletas preparadas.
13:00-14:00
Bazkarirako mahaia antolatu behar da, horretarako eskuak garbitu behar ditugu xaboiarekin eta urarekin. Behin eskuak garbi ditugula, bazkarirako tresnak hartuko ditugu, platerrak aterako ditugu, gurasoek behar duten gauzak mahaian jarri. Jesarriko gara aulkietan eta bazkariari itxarongo dogu! Familiakaz bazkalduko dogu.
Ahora toca organizar la mesa, para ello tenemos que limpiarnos las manos con jabón, y como hemos hecho con el desayuno. Organizaremos los utensilios como hemos hecho en el desayuno. ¡Preparamos la mesa y después esperamos la comida sentados!
14:00-15:00
Ordu honetan deskantsatuko dogu eta arratsalderako indarrak hartuko ditugu
En esta hora vamos a descansar y coger fuerzas para la tarde.
15:00-16:00
Gorputzarekin margoztu
Gaur gorputz atalekin margoztuko dugu, oso garrantzitsua da gure gorputza ezagutzea eta, horregatik, tenperak erabiliko ditugu eta gorputzaren edozein parte erabili dezakegu margozteko. Dinamika polita da, eta gure sormena sustatzeko aproposa.
Pintar con el cuerpo
Hoy vamos a pintar con los dedos, es muy importante conocer nuestro cuerpo y es por eso, que hoy vamos a utilizar las temperas y vamos a utilizar cualquier parte del cuerpo. Dinámica bonita y adecuada para potenciar la creatividad.
16:00-17:00
Masaje ordua
Masaje ordua heldu da. “Kask kask oskola masajea! Egingo duzue gurasoen edota anaia ahizpekin. Lurrean eseriko gara, tren luze bat sortuko dugu eta jesarrita edota etzanda jarriko gara abestia asi baino lehen 2 aldiz (lehenengo bat eingo du masaila eta gero bestea). Youtuben abestia dekozue (kask kask oskola masajea)
Bestela inurriaren masajea egin dezakegu dibertigarriagoa egin dezagun.
Hora del masaje
Ha llegado el momento de hacer masaje a través la canción “Kask kask oskola masajea” (en youtube la encontrareis), Con ayuda de aita /ama o hermanos/as realizaremos el masaje, bien sentados en el suelo o tumbados (repetirlo 2 veces)
También podemos hacer el masaje de la hormiguita, para que sea más divertido.
Iruzkinak
Argitaratu iruzkina