H.H. 5 - Ekainak 5
9:00-10:00
Gosaria eta mahaia prestatuko dugu, beharrezko tresnak hartu (edalontziak, goilarak, sardeskak) Dena batuko dugu eta segituan hortzak garbitu.
Preparamos el desayuno y la mesa, cogemos los utensilios que necesitemos (vasos, cucharas, tenedores, etc..). Recogemos y seguido nos lavaremos los dientes.
10:00-11:00
Ipuin bat margoztuko dogu, ez ditugu orrialde guztiak margoztu behar, aspergarria izan daiteke eta! Link bat itsasten dizuet eta bertatik deskargatu eta imprimatu dezakezue.
Vamos a pintar un cuento. Os adjunto un link donde podéis descargaros e imprimir los cuentos.
11:00-12:00
Up filmaren etxetxoa
Materiala:
Plastikozko botilen tapoiak
Tenperak
Pintzela
Kordela
Koloreetako plastilina
Kartoia
Pegamentua
Jarraitu beharreko pausoak:
Plastikozko botilen tapoiak margoztuko ditugu tenperekin eta pegamentuaren laguntzaz kartoian itsatsiko ditugu, koloreak ziku daudenean.
Oraingoan kordela hartuko dugu eta tiratxoak moztuko ditugu, “puxikekin” lotzeko,
Plastilina hartuko dugu eta etxetxoa sortuko dugu. Eta kartoiaren gainean jarriko dugu.
La casita de la película Up
Material:
Tapones de botellas de plástico
Temperas
Pincel
Cordel
Plastilina de color
Cartón
Pegamento
Pasos a seguir:
Cogemos los tapones de las botellas de plástico y los pintamos con temperas, después con la ayuda del pegamento los vamos pegando en el cartón una vez que esté seca la pintura
Ahora vamos a coger el cordel y vamos a cortar en tiras e iremos uniéndolos a los “globos”.
Cogemos la plastilina y empezamos a crear la casita, y lo vamos colocando encima del cartón.
12:00-13:00
Ipuin berria ikusiko dugu eta seguruenik zuen gustukoa izango da
Hoy vamos a ver un nuevo cuento y seguramente sea de vuestro agrado.
13:00-14:00
Bazkarirako mahaia antolatu behar da, horretarako eskuak garbitu behar ditugu xaboiarekin eta urarekin. Behin eskuak garbi ditugula, bazkarirako tresnak hartuko ditugu, platerrak aterako ditugu, gurasoek behar duten gauzak mahaian jarri. Jesarriko gara aulkietan eta bazkariari itxarongo dogu! Familiakaz bazkalduko dogu.
Ahora toca organizar la mesa, para ello tenemos que limpiarnos las manos con jabón, y como hemos hecho con el desayuno. Organizaremos los utensilios como hemos hecho en el desayuno. ¡Preparamos la mesa y después esperamos la comida sentados!
14:00-15:00
Ordu honetan deskantsatuko dogu eta arratsalderako indarrak hartuko ditugu
En esta hora vamos a descansar y coger fuerzas para la tarde.
15:00-16:00
Korbatadun postala / Postal corbateada
Materiala:
Artaziak
Pegamentua
Botoiak
Margoa
Kartulina ( nahi duzun kolorea)
Material:
Tijeras
Pegamento
Botones
Pintura
Cartulina (del color que quieras)
Jarraitu behar ditugu irudian agertzen diren pausoak, zalantzarik badaukazue, irudietara jo dezakezue.
Tenéis que seguir los pasos que aparecen en las imágenes, en caso de tener dudas, podéis ver las imágenes.
16:00-17:00
Pizza tailerra:
Gaur pizza egingo dugu, gainera, orea eta guzti sortuko dugu horrela ezagutzen dugu zelan egiten den benetazko pizza. Horretarako behar ditugu honako osagaiak:
150ml ura
Azure goilarakada txiki erdia
Gatza pixka bat
Olio bi goilarakada handi
300gr irina
Legami sobre erdia
Tomate likidoa
Pausoak:
Lehenengo batuko ditugu osagai guztiak
Bigarren pausoa, kaiku batean nahastuko ditugu legamia, ura eta azukrea. Itxarongo dugu 5 minutu inguru eta ikusiko dugu ponpatxoak zelan agertzen diren ( normala da eta txarto usaintzen badu, legamiagatik da).
Hirugarren pausoa, bol batean botako dugu gatza eta irina. Aurretiaz egindako nahastea ere botako dugu bertan. Ondoren hasiko gara bueltak ematen eta ondo nahasten goilara batekin.
Laugarren pausoa. Botatzen dugu olioa eta jarraitzen dugu bueltak ematen bola handi bat gin arte.
Bostgarren pausoa, utziko dugu 20 minutu pausatzen leku lehor batean. Orearen bolumena handituz joango da eta forma elastikoa hartuko du.
Seigarren pausoa, orea 4 zatitan zatituko dugu, horrela 4 pizza aterako dira. taula batean irina botako dugu eta orea luzatu behar dugu arrabola batekin.
Zazpigarren pausoa: aurretiaz labea berotu behar dugu 230ºC gutxi gorabehera, eta pizzara bota nahi ditugun osagaiak prestatu behar ditugu ( tomatea, gazta, olioak, urdaiazpikoa….)
Zortzigarren pausoa, laberako papera jarriko dugu eta orea horren gainean, tomate likidoa luzatuko dugu horren gainetik. Moztutako osagaiak botako ditugu.
Bederatzigarren pausoa, labean izango dugu gure pizza 10-12 minutu inguru.
Eta azken pausoa,badaukagu gure pizza jateko prest.
Taller de pizza
Hoy vamos a hacer una pizza, la masa y todo crearemos para conocer de esa manera como se hace la verdadera pizza. Para ello necesitaremos estos ingredientes:
Ingredientes
150ml de agua
Medio sobre de levadura
Media cucharadita de azúcar
300 g de harina
2 cucharadas soperas de aceite
Una pizca de sal
Pasos a seguir
Reúne todos los ingredientes.
En un cuenco, mezcla el agua tibia, el azúcar y la levadura. Espera 5 minutos y verás como aparecen burbujitas en la superficie (es normal y si no huele muy bien es por la levadura).
Echa la harina y la sal en una fuente. Añade la mezcla anterior y da vueltas con una cuchara.
Añade el aceite y sigue dando vueltas hasta formar una bola.
Deja reposar unos 20 minutos en un sitio seco. La masa va a aumentar doblando su volumen y tendrá un aspecto elástico.
Corta la masa en cuatro trozos para poder hacer cuatro pizzas pequeñas. Enharina tu mesa de trabajo y extiende la masa.
Precalienta el horno a 230 ºC y prepara los ingredientes tales como jamón, tomate, olivas.
Pon papel de hornear sobre la bandeja del horno. Echa tomate frito sobre la masa que has puesto en la bandeja.
Pon los ingredientes encima. Hornea durante 10-12 minutos.
Último paso, será disfrutar de nuestra pizza.
Iruzkinak
Argitaratu iruzkina